Szeretettel köszöntelek a Változnak az évszakok közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Változnak az évszakok vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Változnak az évszakok közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Változnak az évszakok vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Változnak az évszakok közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Változnak az évszakok vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Változnak az évszakok közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Változnak az évszakok vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ne dobjuk ki a citromhéjat!
A citrom az egyik legnépszerűbb, legtöbbet használt gyümölcs, mellyel ízesíthetjük az ételeinket, süteményeinket, italainkat. A citrom héja is kellemes aromát ad az ételeknek, de emellett számos más dologra is felhasználhatjuk, például megszépülhetünk a segítségével.
A citrom jellegzetes illatát és aromáját a benne található illóolajoknak köszönheti. Ezek egy jó része a héjban található, ezért ne dobjuk ki a maradék citromhéjat, hiszen a levegő illatosításán, frissítésén kívül számos egyéb dologra felhasználhatjuk. Arra azonban ügyeljük, hogy csak olyan citromhéjat használjunk, amelyeket nem kezeltek vegyületekkel, és fel van tüntetve rajtuk, hogy a héjuk fogyasztásra is alkalmas.
A citromhéjból készíthetünk citromos sót (mely hal- és szárnyasételek nagyszerű ízesítője), cukrozott citromhéjat (melyet például püspökkenyérbe süthetünk), de a citrom segítségével nagyszerűen szagtalaníthatjuk például a hűtőszekrényt, a mosogatógépet, a vágódeszkákat vagy a szemetest.
Citromot a kosárba!
Önöknél mindig van otthon citrom? Kár lenne elfelejtkezni róla, hiszen kevés hasznosabb, sokoldalúbb gyümölcs van: frissítő vitaminforrás, természetes méregtelenítő, italok, sütemények fűszere, sőt mindig kéznél lévő kozmetikum, háztartási vegyszer is. Kattintson!
Hogyan alkalmazhatjuk a citromhéjat a szépségápolásban és egészségünk megőrzésében?
A citromhéjban található anyagok, bioflavonoidok és illóolajok nagyon hatékonyan csökkentik a szervezetünkben az oxidatív stresszt - ez a jelenség felelős például az öregedésért és bizonyos daganatos betegségek kialakulásááért is. Az illóolajoknak mikrobaölő hatásuk is van, ezért képesek hozzájárulni a baktériumok, kórokozók elleni küzdelemhez is. Ahelyett tehát, hogy kidobnánk a citrom héját, egyszerűen együk meg!
A nagyon apróra vágott vagy összedarált citromhéjból frissítő bőrradírt készíthetünk: keverjük össze a citromhéjat azonos mennyiségű kristálycukorral (például két evőkanál citromhéjhoz tegyünk két evőkanál cukrot) és annyi olíva- vagy kókuszolajjal, hogy sűrű pasztát kapjunk.
Ezzel alaposan dörzsöljük át a bőrünket, majd zuhanyozzunk le. A citromos bőrradír különösen alkalmas a bőr elszíneződéseinek halványítására, illetve a kellemetlen szagok eltávolítására, tehát a citromos radír nagyon előnyös azoknak, akik sokat főznek.
A citromhéj a szépségápolásban is megállja a helyét
A citromhéjjal közvetlenül is bedörzsölhetjük a kezünket, körmünket. Ez segíhet abban, hogy a kellemetlen szagoktól (például a hagymaszagtól) megszabaduljunk, világosítja a bőrt és a körmöket, halványítja a foltokat is. Bedörzsölés után hagyjuk egy óráig hatni a citromhéjat vegyületeit, majd alaposan mossuk kezet. A citromhéj alkalmazása idején kerüljük a napfényt!
Ha valaki nem érzékeny a citromhéjban található erős illóolajokra, akkor az arcunkra is tehetjük: összehúzó, frissítő, pattanásellenes hatásai vannak. Legyünk nagyon óvatosak, és a szem környékét hagyjuk ki!
Frissítő, szagtalanító és baktériumölő lábfürdőt is készíthetünk a citromhéjból. A citrom felhasználása után megmaradt héjakat vágjuk apróra és pároljuk meg némi vízben, majd ezt öntsük egy nagyobb edénybe. Öntsünk mellé fél liter tejet vagy mandulatejet. Ebbe áztassuk a lábunkat legalább húsz percig, majd alaposan öblítsük le.
hazipatika.com
|
|
gyurkoczy eszter 3 napja új videót töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Római kömény és a fogyás
Az uborka jótékonysága
Dolgok, amelyről nem árt leszoknod
Három csodaszer öregedés ellen