Szeretettel köszöntelek a Változnak az évszakok közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Változnak az évszakok vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Változnak az évszakok közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Változnak az évszakok vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Változnak az évszakok közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Változnak az évszakok vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Változnak az évszakok közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Változnak az évszakok vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Római kömény és a fogyás
Ritkán használjuk a római köményt, pedig remekül lehet fogyni vele, plusz számos gyógyhatása van!
A köménymag jellegzetesen különleges íze miatt az egyik legközkedveltebb fűszerünk. Számos ételt ízesítünk köménymaggal, sőt egészséges, és finom leves is főzhető belőle. Van, aki úgy tartja, hogy a köménymag leves a szegények levese, azonban, ha megfelelően készítjük el a világ legfinomabb, és legtáplálóbb eledele lehet. Azonban római köményt már sokkal kevesebben használnak, pedig az egyik legegészségesebb mag a világon. Ismerkedjünk meg vele.
A római kömény gazdag kalciumban, vasban, B- és E-vitaminban, cinkben, magnéziumban, és igen magas az emésztés karbantartásáért felelős illóolajtartalma.
Hogyan fogyhatunk római köménnyel?
-a kúra ideje alatt, 60 napig ajánlott minden reggel őrölt köményt fogyasztani éhgyomorra, majd tartsunk egy hónapig szünetet.
Egy hónapon keresztül a reggeli helyett készítsük el az alábbi turmixot. Egy narancsot, és egy banánt turmixoljunk össze, majd keverjünk bele egy púpozott evőkanál római kömény port. Ezt fogyasszuk egy hónapig. A kömény gyorsítja az anyagcserét, és serkenti a zsírégetést, ezért érdemes beilleszteni a fogyókúrás étrendbe is.
Mire jó még a római kömény?
Csökkenti a vérszegénységet
egy teáskanál őrölt kömény egy felnőtt ember ajánlott napi vas adagjának a negyedét tartalmazza. Vérszegénységben leginkább a gyerekek, a fejlődő szervezetű kamaszok, a várandós nők, és az öregek szenvedhetnek. Ha rendszeresen fogyasztunk római köményt, csökkenti a vérszegénységet okozó vashiányos állapotot.
Szabályozza a vércukorszintet, és megvéd a cukorbetesgégtől
egy tanulmány alapján bizonyították, hogy azoknál az embereknél, akik a kísérlet során rendszeresen római köményt fogyasztottak, hatékonyan csökkent az addig igen magas vércukorszintjük.
Álmatlanság ellen
használhatjuk az álmatlanság és a depressziós tünetek enyhítésére. Segítségével könnyebben legyőzhetjük a stresszt, a nyugtalanságot, és a feszült állapotot.
Emésztési zavarok ellen, nyugtatja a gyomrot
használhatjuk hányinger, puffadás vagy alhasi fájdalom, görcsök enyhítésére. Az emésztés szabályozása érdekében fogyasszunk rendszeresen római kömény teát.
Antibiotikus hatása van
enyhíti a fertőzéses tüneteket, csökkenti a szervezetben jelenlevő gyulladást. Segítségével megszabadulhatunk a kötőhártya-gyulladástól, és a szemen levő árpától is. Cseresznyeszárral és kukorica bajusszal kombinálva készíthetünk a római köményből húgyúti fertőzések elleni teát.
Figyelem! A római kömény, és a köménymag két teljesen különböző növény, ne keverjük őket!
A római kömény a világon az egyik legnépszerűbb fűszer, bár mi nem nagyon használjuk. Hasonlít az általunk inkább használt köménymagra, de íze teljesen más, kissé kesernyés. Vékony sárgás magjai miatt fehér köményként is emlegetik.
|
|
gyurkoczy eszter 1 hete új videót töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Az uborka jótékonysága
Dolgok, amelyről nem árt leszoknod
Három csodaszer öregedés ellen
Mindegy, milyen utazásra készülsz