Szeretettel köszöntelek a Változnak az évszakok közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Változnak az évszakok vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Változnak az évszakok közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Változnak az évszakok vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Változnak az évszakok közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Változnak az évszakok vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Változnak az évszakok közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Változnak az évszakok vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 10 éve
Karácsonyi sütemények, képpel, recepttel, videóval...
Hozzászólások eddig: 8
DVORZSÁKNÉ VARGA ERZSÉBET üzente 8 éve
Püspökkenyér
Hozzávalók:
30 dkg cukor
30 dkg liszt
10 dkg mazsola
10 dkg dió
10 dkg tejcsoki
10 dkg aszalt gyümölcs
5 tojás
2 dl tej
Elkészítése:
A lisztet a felaprított dióval, a darabokra tört tejcsokival, a dióval, valamint az aszalt gyümölccsel keverd össze. A tojásokat mosd meg alaposan, majd válaszd ketté őket.
A sárgákat a cukorral keverd habosra, és szitáld bele a lisztes keveréket. Adagold hozzá a tejet is, hogy könnyebb legyen összekeverni.
A tojásfehérjékből verj kemény habot, és óvatosan forgasd a sütimasszába. Egy őzgerincformát vajazz ki, szórd be liszttel, majd öntsd bele a püspökkenyér tésztáját. Melegítsd elő a sütőt 160 fokra és addig süsd a süteményt, míg aranybarnára pirul.
Forrás:( Femina.hu)
[Törölt felhasználó] üzente 10 éve
[Törölt felhasználó] üzente 10 éve
Diós torta csokimázzal
Hozzávalók:
Piskóta: 37,5 dkg cukor, 6 tojássárgája, 1,5 dl étolaj, 1,5 dl víz (meleg), 37,5 dkg finomliszt, 1,5 csomag sütőpor, 1 késhegynyi szódabikarbóna, 6 tojásfehérje
Krém: 20 dkg vaj, 20 dkg darált dió, 15 dkg porcukor, 1 tojás, 1 dl feketekávé, 1 csomag vaníliás cukor
Máz és díszítés: 10 dkg tortabevonó, 1 dl étolaj, 5 evőkanál tejszínhab, 3 evőkanál cukorgyöngy
Elkészítése:
A tésztához a első négy anyagot összekeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral, szódabikarbónával elkevert, átszitált lisztet, és jól eldolgozzuk. Végül a 6 tojáshabbá vert fehérjét is óvatosan beleforgatjuk. Sütőpapírral bélelt, 25 cm átmérőjű tortaformába öntjük. Előmelegített sütőbe tesszük.
Először kissé magasabb hőfokon (220°C) sütjük, majd 10 perc után 190°C-ra mérsékeljük a hőt. Tűpróbáig sütjük. Levesszük a kapcsos formát, a papírt lehúzzuk róla, majd rácsra téve hűtjük.
A krémhez amíg a tészta sül, elkészítjük a diókrémet. A vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük, majd hozzáadjuk az egy tojást. Ezután a darált diót, végül a hideg kávét is beleöntjük. Jó alaposan kikeverjük a krémet (gépi mixerrel könnyebb).
A tésztát a teljes hűlés után 3 lapba vágjuk, jó éles, hosszú pengéjű késsel.
Megtöltjük a krém feléve, rátesszük a 2. lapot, majd ezt is megkenjük. Végül a harmadik lapra tortabevonót olvasztunk kevés olajjal, és egyenletesen a torta tetejére simítjuk.
Tetszés szerint díszíthetjük. Hűtőben hűtjük. Kínáláshoz már csak egy jó éles kés kell, amivel szeletekre vágjuk
Forrás: Webcukrászda. hu
[Törölt felhasználó] üzente 10 éve
[Törölt felhasználó] üzente 10 éve
Karácsonyi fatörzs (másképpen)
Hozzávalók:
6 db tojás, 6 evőkanál liszt, 1 evőkanál víz, 1 teásaknál sütőpor, 1 db kisebb narancs reszelt héja, 1 teáskanál vaníliakivonat
a krémhez: 25 dkg kristálycukor, 25 dkg margarin, 10 dkg éttorta bevonó massza, 20 dkg marcipán burgonya a díszítésnek, zöld pisztácia darabok a díszítésnek.
Elkészítése:
A tojásokból és a hozzávalókból elkészítjük a piskótát, és azon melegen feltekerjük. 40 x 30-as legyen a tepsink, amit barna sütőpapírral béleltünk ki.
A cukorból sűrű szirupot főzünk, olyan legyen mint a sűrű méz, majd a puha vajjal és olvasztott csokival krémessé keverjük a robotgéppel. Megtöltjük a kihűlt lapot krémmel, majd a két végéből levágom sréhen akkora szeletet, hogy az oldalára helyezzük majd. Kívül is bevonjuk a csokis krémmel, villával a fa ereket cifrázzunk rá, és a marcipánból kis gombákat formázunk, az oldalára tesszük. A többit a tetejére elosztjuk.Olvasztott csokival spricceljük át, zöld pisztáciadarabokkal szórjuk meg. Jól behűtve tesszük az ünnepi asztalra.
Forrás: Olcsó receptek.hu
[Törölt felhasználó] üzente 10 éve
[Törölt felhasználó] üzente 10 éve
Karácsonyi csokoládé torta
https://www.youtube.com/watch?v=YtkcvVb-lvM
*********************************************
Karácsonyi fatörzs
8 egész tojást 25 deka porcukorral, meg egy vaníliás cukorral habüstbe öntünk, és habverővel gőz fölött verjük. míg kemény, habos nem lesz. ("Szalagos" legyen a massza). A gőzről levéve tovább verjük, míg ki nem hűlt (hideg vízbe állítjuk az üstöt). majd csipet sót és szitálva 25 deka réteslisztet adunk hozzá. Végül óvatosan beleöntünk 12,5 deka olvasztott, langyos vajat vagy margarint. Kizsírozott, lisztezett tepsiben ujjnyi vastagon elterítjük. és nem túl sötétre sütjük Még melegen tiszta konyharuhára borítjuk, és összegöngyölve hűtjük ki. Közben 3 tojássárgáját habosra keverünk 15 deka cukorral, és gőz fölött, állandóan kevergetve sűrű krémmé főzzük. Kihűtjük, majd habosra keverjük 10 deka olvasztott csokoládéval (vagy 3 evőkanál kakaóval), meg 25 deka vajjal, illetve margarinnal. A krém felével megkenjük a széthajtogatott tésztalapot, újra összegöngyöljük, és külsejét is krémmel vonunk be. Hideg vízbe mártott villával fatörzsszerűre recézzük. Jól behűtjük. Díszíthetjük marcipán tobozokkal, csokoládé tortadarával, csillag alakú keksszel.
[Törölt felhasználó] üzente 10 éve
Zserbó
https://www.youtube.com/watch?v=6BrJ5AOrqls
Forrás: Timisüti...
gyurkoczy eszter 21 órája új videót töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás