Szeretettel köszöntelek a Változnak az évszakok közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Változnak az évszakok vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Változnak az évszakok közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Változnak az évszakok vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Változnak az évszakok közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Változnak az évszakok vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Változnak az évszakok közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Változnak az évszakok vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Fekete erdő torta
Hozzávalók a tésztához:
8 db tojás
8 ek. liszt
8 ek. cukor
1 ek. étolaj
1 sütőpor
2 ek. kakaópor
A krémhez:
2 tejszínes pudingpor
7 dl meggylé
15 dkg cukor
10 dkg étcsokolédé
10 dkg vaj
10 dkg fehér csokoládé
2 üveg meggy magozott
5 dl habtejszín
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból 24 cm-es kapcsos torta formában piskótát sütünk.
A kikevert masszát 3 részre osztottam és külön sütöttem ki a lapokat.
A krém készítése:
A pudingporokat a cukorral,meggylével csomómentesre kevertem és felfőztem.
Elfeleztem és felébe a meggy szemeket kevertem és 5 dkg vajat..
A díszítéshez tettem félre belőle.
A másik felébe 7 dkg étcsokoládét olvasztottam bele és 5 dkg vajat.
A krémeket kihűtöttem.
A meggyes krémet összeturmixoltam.
A tejszínhabot keményre vertem,a fehér csokoládét felolvasztottam és kihűlt állapotban a tejszínnel kemény habbá vertem.
A torta összeállítása:
A tortalapokat enyhén lekentem vízzel hígított cseresznyepálinkával.
Az első lapot a torta karikába tettem .
Mind 3 krémet külön habzsákba tettem.
A külső oldalára a a tejszínes krém körbe,mellé a meggyes,majd a csokis és még ismételve.
Rátettem a 2. lapot,azt is lekentem pálinkás vízzel és betöltöttem,mint az előzőt.
Befedtem a 3. lappal és a maradék tejszínnel körbe vontam és díszítettem.
http://konyhamaniaeditmodra.network.hu/kepek/torta/fekete_erdo_torta
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!