Szeretettel köszöntelek a Változnak az évszakok közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Változnak az évszakok vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Változnak az évszakok közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Változnak az évszakok vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Változnak az évszakok közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Változnak az évszakok vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Változnak az évszakok közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Változnak az évszakok vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A legaranyosabb kalács: Mézes mackó
Hozzávalók:
50 dkg liszt
3 dkg élesztő
3,5 dl tej
2 tojássárgája
6 dkg porcukor
1 evőkanál méz
8 dkg vaj
vaníliaaroma
mazsola
1 tojás a kenéshez
Elkészítése:
Az élesztőt kevés cukros langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a maradék cukrot és tejet, majd a tojást és a kihűtött olvasztott vajat is. A vaníliaaromával ízesítjük, beletesszük a mézet és összegyúrjuk. A kalács akkor jó, ha már nem tapad a kezünkhöz, letakarjuk és 40 percen át pihentetjük. Lisztezett felületen átgyúrjuk a kalácsot, majd gombócokat formálunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe kirakjuk a mackó formát, a gombócokat kicsit egymáshoz nyomjuk, hogy megtapadjon. A mazsolát beillesztjük a maci szeméhez, orrához és köldökéhez. Még 20 percen át pihentetjük, megkenjük a felvert tojással és 180 fokos sütőben nagyjából 40 perc alatt megsütjük.
Eredeti recept
Hozzávalók:
Kenyér tészta;
fekete olajbogyó, szemes kávé vagy mazsolát;
szatén szalag;
egy tojást
Eljárás:
Ehhez teddy tésztát először meg kell gyúrni a tésztát kenyeret.
Most, ossza el a tésztát golyókat, hogy létrehozzák a testet, szolgálják 9 golyó különböző méretű csinálni: fej, kezek, lábak, fülek és szájkosarat.
Aztán, hogy a tepsi és a vonal pergamen papír, szerelt összes ezeket a golyókat, amint az a második fotó.
Készült a szem, a száj és a köldök a fekete olajbogyó, szemes kávé és a mazsolát.
Kefe tojással, hogy ez arany.
Süssük a sütőben, amíg a mackó eléri aranybarna színt. 180-200 fok. Végül, mikor lesz "lehűtött fel a szatén szalag a nyaka körül.
Nagymamik, boldog karácsonyi előkészületeket kívánok!
|
|
gyurkoczy eszter 1 napja új videót töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Római kömény és a fogyás
Az uborka jótékonysága
Dolgok, amelyről nem árt leszoknod
Három csodaszer öregedés ellen